Zaujímavosti / 20. november 2023

Spojenie moderného sveta s francúzskym Provensálskom. Kuchynský dizajn, ktorý si zamilujete!

Myslíte si, že kuchyňa môže byť len štýlová alebo len praktická? Tajomstvom je, že fúziou rôznych typov dizajnov dostanete funkčnú a perfektne vyzerajúcu miestnosť.

Provence kuchyne s moderným nádychom v sebe spájajú nadčasový šarm tradičného francúzskeho štýlu so súčasnou sofistikovanosťou. Toto jedinečné spojenie sa stáva čoraz obľúbenejším v interiérovom dizajne, pretože kombinuje najlepšie aspekty oboch svetov a vytvára priestor, ktorý je funkčný, praktický, ale zároveň aj estetický.

Základné prvky provence kuchyne 

Kuchyne v štýle Provence sú známe svojím rustikálnym šarmom, teplými farbami, prírodnými materiálmi a ozdobnými detailmi. Často obsahujú prvky, ako sú napríklad drevené skrinky, kamenné dosky, akcenty z tepaného železa a keramické obklady, ktoré prispievajú k útulnej a príjemnej atmosfére. Hoci sú tieto komponenty charakteristické pre tradičné provensálske kuchyne, v modernej domácnosti môžu niekedy pôsobiť zastaralo alebo neprakticky.

 

Tip: Túžite po kuchyni na mieru v tej najvyššej kvalite? Značka Dalno si na trhu vybudovala svoje dobré meno vďaka precíznosti, originalite a moderným výrobným technológiám. 

Spojenie dvoch svetov

Tu prichádza na rad koncept provensálskych kuchýň s moderným nádychom. Začlenením moderných dizajnových prvkov do tradičného štýlu môžu majitelia domov vytvoriť kuchyňu, ktorá je nielen vizuálne príťažlivá, ale aj vysoko funkčná. Napríklad elegantné spotrebiče z nehrdzavejúcej ocele možno kombinovať s rustikálnymi drevenými skrinkami, ktoré vytvárajú výrazný kontrast. Na osvetlenie priestoru možno použiť moderné svietidlá, ktoré vytvoria svetlé a príjemné prostredie na varenie a stolovanie. 

 

Takto skombinované kuchynské priestory v podstate ponúkajú dokonalú rovnováhu medzi šarmom starého sveta a modernou funkčnosťou. Umožňujú vám vychutnať si krásu a teplo tradičného francúzskeho dizajnu a zároveň využívať praktickosť a pohodlie moderných technológií. Vďaka jedinečnej kombinácii štýlov sú tieto kuchyne vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí hľadajú štýlový priestor vo svojich domovoch, ktorý poskytne všetko, čo pri príprave skvelých pokrmov potrebujete.

 

Zdroj foto: Allison J. Hahn / Shutterstock.com

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader